پیام ریاست کمیته اجرایی

 

به نام خدا


با سلام و ادای احترام

تحقیقات نوین در زمینه غذای حلال در علوم و گرایش های مختلف به سرعت در حال تکوین و گسترش است و کشور ایران نیز در این پویایی سهم بسزایی دارد. نشان حلال یک نوع نشان کیفیت است، که کشورهای اسلامی سعی دارند این نشان را در همه کشورها بر اساس استاندارد جهانی (تصویب شده در اکتبر ۲۰۱۰) به یک نشان واحد تبدیل کنند.

نشان حلال در سطح جهان در حال توسعه است. کشورهای غیرمسلمان نیز علاقه‌مندی خود جهت ورود به تجارت در محصولات غذایی حلال را نشان داده‌اند به طوری که در بازارهای اروپا محصولات حلال ۱۵ تا ۳۰ درصد گران‌تر از سایر محصولات مشابه به فروش می‌رسند. در حال حاضر کشورهایی مانند تایلند، انگلیس و آمریکا نیز که دین رسمی آن‌ها اسلام نیست، برای کسب درآمد از بازار کشورهای اسلامی به محصولات حلال توجه ویژه ای پیدا کرده‌اند. براساس تحقیقات انجام شده در مناطق مسلمان‌نشین اروپا بیش از ۶۱ درصد از مدارس از گوشت خوک در هیچ غذایی استفاده نمی‌کنند، همچنین ۱۲ درصد از مدارس صرفاً غذای حلال برای دانش آموزان سرو می‌کنند. رشد صنعت غذای حلال در سراسر جهان حاکی از استقبال غیر مسلمانان به این دسته از فرآورده های غذایی می باشد.

به گفته مسئولین کشاورزی ایران گردش مالی تجارت غذای حلال در سال ۲۰۰۶ در جهان اسلام 150 میلیارد دلار اعلام شده که سهم ایران با توجه به دارا بودن ۵ تا ۶ درصد جمعیت جهان اسلام، ۳۲۰ میلیون دلار و بسیار ناچیز است.بازار جهانی حلال، در غذا متوقف نشده و در سال‌های اخیر به حوزه‌های دیگری نیز افزایش پیدا نموده است. اگرچه فعلاً فقط استاندارد غذای حلال توسط ۵۷ کشور اسلامی در قالب سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC)در اکتبر ۲۰۱۰ در استانبول ترکیه تدوین و به امضاء رسیده اما در نظر دارند تا برای پاسخ به تقاضای بازار جهانی در تحقق استانداردهای جهانی حلال و تجارت محصولات حلال در حوزه‌های ذیل نیز وارد شوند:

غدای حلال

داروی حلال

مواد بهداشتی حلال

مواد آرایشی حلال

گردش گری حلال

خدمات مالی حلال از قبیل بانکداری، بورس، بیمه، اقتصاد و ...

ترانزیت حلال

پوشاک حلال

خدمات جانبی حلال از قبیل رسانه، ورزش و تفریحات، کسب و کار و ...

لذا مایه مباهات است به اطلاع برسانم که با استعانت از خداوند متعال دومین کنگره ملی غذای حلال در اردیبهشت ماه سال 1400 در حال برنامه ریزی جهت برگزاری می باشد.

اینجانب از تمامی اندیشمندان، صاحب نظران  و دانشجویان دعوت می نمایم با حضور خویش موجب غنای علمی کنگره شده و با طرح مشکلات و دیدگاه‏های خود در نشست های مختلف کنگره، باعث هرچه پربارتر شدن بحث‏ های علمی مطروحه گردند. هدف اصلی از برگزاری این کنگره بزرگ علمی به روز نمودن اطلاعات، تبادل دیدگاه ها و آشنایی با پیشرفت های نوین در زمینه غذای حلال  است.

  ضمن تشکر از  برگزارکنندگان این کنگره، امید واثق دارم حضور و مشارکت کلیه اساتید، متخصصان و دانشجویان حیطه­ های مرتبط،  زمینه را برای تحقق اهداف متعالی کنگره فراهم آورد.

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                            دکتر سارا اله یاری بیک

ریاست کمیته اجرایی کنگره